Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα

Τον περασμένο Ιούλιο ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ, μαζί με πολλές ακόμη οργανώσεις της ΠΑΣΠ ανά την Ελλάδα, επιλέξαμε να αναδείξουμε το ζήτημα της καθυστέρησης κατάθεσης δικαιολογητικών και λήψης του ετήσιου Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος. Επιλέξαμε μάλιστα να προχωρήσουμε σε ενέργειες με σκοπό την εύρεση λύσης στο πρόβλημα, με σκοπό την παροχή του Επιδόματος για την ενίσχυση των φοιτητών και των οικογενειών τους.

Στις 13 Ιουλίου 2017 κατατέθηκε αίτημα, εκ μέρους μας, στο Υπουργείο Παιδείας για άμεση επανεκκίνηση της διαδικασίας λήψης του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος και της κατάθεσης δικαιολογητικών. Ζητήσαμε από τον αρμόδιο Υπουργό να επαλειφθεί του ζητήματος θεωρώντας πως αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του ίδιου.

Με μεγάλη ικανοποίηση διαβάζουμε πως το Φοιτητικό Επίδομα από το 2018 και έπειτα θα παρέχεται κανονικά στους δικαιούχους, ενώ μάλιστα η κατάθεση των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται σημαντικά ολόκληρη η διαδικασία, ενώ παράλληλα απομακρύνεται φόρτος εργασίας από τη γραμματεία κάθε Ιδρύματος. Η απόφαση με την οποία καθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, παρουσιάστηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» στις 31 Αυγούστου 2017 και αναλυτικά μπορεί κανείς να τη διαβάσει εδώ.

Αποδείξαμε για μία ακόμη φορά στους συμφοιτητές μας πως μπορούμε να προσφέρουμε ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των ίδιων και του ελληνικού Πανεπιστημίου γενικότερα, μέσω του αγώνα και της σοβαρότητας των προτάσεων και αιτημάτων μας. Επιβεβαιώσαμε ακόμη πως τα ανώτερα όργανα του Πανεπιστημίου και του χώρου της ελληνικής Εκπαίδευσης σέβονται φοιτητικές οργανώσεις που έχουν αποδείξει την αξία τους μέσω του ουσιαστικού έργου και της προσπάθειας για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο, όλα αυτά τα χρόνια.

Ο αγώνας μας δε σταματάει εδώ, αλλά συνεχίζει προκειμένου να λάβουν το φοιτητικό επίδομα όλοι οι φοιτητές – δικαιούχοι, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

ΠΑΣΠ ΕΜΠ