Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

20 χρόνια από την δολοφονία του Τάσου Ισαάκ...

Σαν σήμερα, 11 Αυγούστου του 1996, στη σκιά της πολιτικής και στρατιωτικής αστάθειας στη νήσο της Κύπρου, σημειώνεται μία από τις πιο βίαιες και απάνθρωπες δολοφονίες που καταδεικνύουν την βαρβαρότητα της πραγματικότητας του Κυπριακού ζητήματος.

Στο τελείωμα της μεγαλειώδους αντικατοχικής πορείας από το Βερολίνο στην Κερύνεια που οργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλετιστών, ώστε να καταδικάσει την τουρκική εισβολή και την παράνομη παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο και να τραβήξει τα βλέμματα διεθνώς σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας, δολοφονείται ο Τάσος Ισαάκ. Μία δολοφονία μπροστά σε μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, τα οποία επέλεξαν να μην επέμβουν. Μία δολοφονία από Τούρκους και Τουρκοκύπριους αντιδιαδηλωτές της μεγαλειώδους μοτοπορείας αλλά και από τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις των Γκρίζων Λύκων.

Η αποτρόπαια αυτή δολοφονία πλαισιώνει τα χιλιάδες αποτρόπαια περιστατικά τουρκικών αρχών και στρατιωτικών δυνάμεων ανά τα χρόνια καταδεικνύοντας ένα άκρως αυταρχικό καθεστώς, όπου μάλιστα το τελευταίο διάστημα γιγαντώνεται! Ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα, ενάντια στην διεθνή κατακραυγή, το Τουρκικό κράτος εδραιώνει την αυταρχική του κυριαρχία εντός συνόρων ξανά με την ανοχή των Ευρωπαίων και διεθνών ηγετών, ενώ παράλληλα βρίσκει εκ νέου συμμάχους εκτός συνόρων!

Ας είναι η μαύρη αυτή επέτειος ένα μήνυμα που θα θυμίσει σε όλους τις θηριωδίες του τουρκικού κράτους εις βάρος των Κυπρίων και ας αποτελέσει το έναυσμα για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας!

ΠΑΣΠ ΕΜΠ